Nagy híve vagyok a sütés nélküli desszerteknek, hiszen egyszerűen elkészíthetőek, finomak és általában olcsók is. A Tiramisu kiemelt kedvencem, de még sosem készítettem el, azonban most tettem egy próbát. Kissé viszolyogtam a nyers tojás gondolatától, mert ezt nem készíthetem kis adagban, én pedig egyedül nem eszem meg olyan hamar, így keresgéltem az ötletek között és a pudingos megoldás tetszett meg a legjobban.
Hozzávalók:
- 250 g babapiskóta
- 250 g mascarpone
- 0,5 l tej
- egy csomag vaníliás pudingpor
- kb egy bögre cukrozott, rumos feketekávé kevés tejjel higítva
- 3 ebőkanál cukor a pudinghoz
- kakaópor
A pudingot elkészítjük a szokásos módon: 1 dl tejben elkeverjük a port és a 3 evőkanál cukrot, majd 4 dl forrásban levő tejhez adjuk és tovább főzzük, míg megfelelő állagú nem lesz. Ezután hideg vízbe állítva lehűtjük, gyakran kevergetve. Ha kihűlt hozzáadagoljuk a mascarpone-t és csomómentesre dolgozzuk a krémet.
Ezután a babapiskótákat belemártjuk az előzőleg lefőzött és ízesített kávéba, majd egy tál aljára tesszük őket. Befedjük a krémmel és megszórjuk kakaóval. Addig rétegezzük a hozzávalókat, míg el nem fogynak, a legtetejére krém és kakaópor kerül. Egy éjszakára hűtőbe tesszük és tálalhatjuk is.






Az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a cikkekre vágott gombát. Míg pirítjuk a gombát, belemártjuk a zsemlét a paradicsomból kiszedett lébe. Miután a gomba már majdnem elfőtte a levét, sóval, borssal és majorannával fűszerezzük, majd belemorzsoljuk a zsemlét és összedolgozzuk. Ha nem jó az állaga a paradicsomlénkkel higítjuk vagy zsemlemorzsával keményítjük a tölteléket. Ha ízre is megfelelőnek találjuk, a paradicsomok belsejét megszórjuk egy kis zsemlemorzsával és megtöltjük a gombás masszával. Ezután olajozott tepsibe helyezzük őket, mellészórjuk a hasábokra vágott, sózott krumplit, és készre sütjük az ételünket.



Ti mondtátok