Így az ünnepi nagy kajálások után már nem vágytam sem húsra, sem sütire, se semmilyen dinom dánomra. Kímélő fogásom ezúttal egy finom sárgaborsó-krémleves volt, melyen végre felavathattam a karácsonyra kapott botmixert.
Szükségünk lesz:
-250 g sárgaborsóra
-3 darab…
2012.12.30. 18:05 Törpiri
Sárgaborsó-krémleves
Szólj hozzá!
Címkék: gasztro gasztronómia sárgaborsó sárgaborsó krémleves
2012.12.27. 18:40 Fodri
Paradicsomos húsgombóc
Családunk számára mindenféle étel jöhet, amely valamilyen úton-módon tartalmaz paradicsomot. Hihetetlen mennyiségeket vagyunk képesek elpusztítani az efféle étkekből. Nem meglepő hát, hogy a paradicsomos húsgombócot a kedvenceink között tartjuk számon.
Hozzávalók:
-Fél kg…
Szólj hozzá!
Címkék: gasztro gasztronómia paradicsom paradicsomos húsgombóc
2012.12.26. 15:29 Törpiri
Aszalt szilvás pulykacomb
A karácsonyi menühöz hozzátartozik a pulyka valamilyen formában. Idén Fodri és én is aszalt szilvás pulykát készítettünk a családnak- Ő Szegeden, én pedig itt Zalaegerszegen.
Szükségünk lesz egy kiló pulyka combhoz:
- …
Szólj hozzá!
Címkék: szilva burgonya karácsony pulyka
2012.12.25. 13:09 Fodri
Narancsos borleves mazsolával
Fényárban úsznak a kirakatok, a tereket árusok foglalják el, karácsonyi vásárok amerre a szem ellát, forralt bor illata lengi be a hideg levegőt…egy szóval itt a karácsonyi őrület. Ilyenkor nem csak a hangulat különleges, hanem az ételeknek is kicsit annak kell lenniük.…
Szólj hozzá!
Címkék: gasztro bor gasztronómia borleves
2012.12.24. 20:52 Fodri
Harcsapaprikás kapros túrós csuszával
Nem is szaporítom túlságosan a szót, csupán minden kedves blog olvasónak nagyon kellemes ünnepeket kívánok, és remélem továbbra is megtiszteltek minket a figyelmetekkel! Mi szentestén mindig halat fogyasztunk, nincs ez másként ma sem. :)
Hozzávalók:
-2 kg harcsa filézve
-2…
Ti mondtátok