Ha van valami a háborúkon és csatározásokon kívül, amely végigkísérte az emberiség életét, történetét, az minden kétséget kizáróan a szőlő, és a bor. Jómagam mindig is lelkes borfogyasztó voltam, roppantul kedvelem mind a fehér, mind a vörösborokat, egyedül a rozéval…
2014.09.11. 14:10 Fodri
Bor, mámor, Szeged
Szólj hozzá!
Címkék: gasztro bor gondolatok gasztronómia mazsolabor szilvabor
2014.07.29. 18:51 Fodri
Májgombóc levesbetét
Nagyon szeretjük a májat, szinte mindenféle formában szívesen fogyasztjuk. Persze ilyenkor a darabolás mindig az én feladataim közé tartozik, lévén, hogy Törpiri finoman szólva sem lelkesedik a nyers máj látványáért, illetve feldolgozásáért. De sebaj, igazán jó párost alkotva…
Szólj hozzá!
Címkék: gasztro gasztronómia máj levesbetét májgombóc májgombócleves
2014.07.23. 13:45 Fodri
Zöldséges rizses egytálétel kolbásszal
Mostanában rengetek húst ettünk, így valami könnyedebb, zöldségesebb fogásra fájt a fogunk. Noha ebbe az egytálételbe is került pár karika kolbász, mégsem fogott el minket a „jaj ne, már megint husit kell enni” érzés. Ezt az ízletes fogást tehát bátran ajánljuk…
2 komment
Címkék: gasztro gasztronómia paradicsom paprika rizs kolbász zöldborsó kápia kápia paprika zöldséges rizs
2014.07.20. 20:02 Fodri
Brokkoli krémleves
Nagyon szeretem a krémleveseket. Készüljenek gyümölcsből, vagy épp zöldségféléből, nekem nem számít, már jöhet is egy adag! Erre a hétvégére eredetileg spárga krémlevest akartunk készíteni Törpirivel, de lévén hogy a szezonja véget ért, így helyette egy szép darab…
4 komment
Címkék: leves gasztro gasztronómia krémleves brokkoli brokkolikrémleves
2014.07.10. 19:15 Fodri
Paradicsomos káposzta
Igyekszünk mindig valami finom ebédet kitalálni Törpirivel, aminek nem csak laktatónak, de olcsónak is kell lennie. Mindezen kritériumoknak maradéktalanul megfelel a paradicsomos káposzta, amelyet már több alkalommal is készítettünk. Számunkra friss kenyérrel, önmagában is nagyon…
Ti mondtátok