Rólunk

Sziasztok! Ezen blog virtuális hasábjain megtalálhattok mindent, ami csak a gasztronómiát illeti. Szót ejtünk ételről, italról, személyes tapasztalatokról, élményekről, sikerekről, és még kudarcokról is. Nagy lelkesedéssel ragadunk fakanalat, és üdvözlünk Titeket konyhai ámokfutásunk színpadán! Vigyázz, kész, alkoss! Kapcsolat: fodorpityu@citromail.hu xnellie777@freemail.hu

Facebook-on is alkotunk!

Ti mondtátok

  • 15DömDöDöm: @Krumpli Bogart: Igy van, vajjal volt a recept meg a Horvath Ilona konyveben is es persze az se ig... (2016.08.05. 05:38) Sörkifli
  • Krumpli Bogart: @Jóléti Dán Kekszesdoboz: Nincs benne vaj helyett margarin. De ha lenne, akkor sem használnám, mer... (2016.08.03. 18:01) Sörkifli
  • Jóléti Dán Kekszesdoboz: Horváth Ilona szakácskönyve egy rakás szocreál fostócsa. Abban a szellemben írták, mint az Ezermes... (2016.08.03. 11:54) Sörkifli
  • Krumpli Bogart: Elfelejtettem, hogy a kiflit úgy kell a sütőlapra helyezni, hogy a középen lévő csücsök alul legye... (2016.08.03. 11:44) Sörkifli
  • Krumpli Bogart: A Horváth Ilona szakácskönyv ehhez a mennységhez 2 dkg élesztőt ír, a kiflit pedig a tészta összeá... (2016.08.03. 11:31) Sörkifli
  • Utolsó 20

Magyar Gasztroblogok

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

Gasztroblog gyűjtemény

Magyar blogok

MagyarBlogok

Összes Recept

Legjobb receptes blogok

Címkék

alma (8) almás lepény (1) almás rétes (1) amerikai palacsinta (1) aranygaluska (1) aszalt gyümölcs (1) aszalt szilva (1) avokádó (1) avokádókrém (1) bab (5) babapiskóta (1) babfőzelék (1) babgulyás (1) bableves (1) babona (1) bacon (2) banán (3) barack (1) barack lekvár (1) bátya (1) bazsalikomos paradicsomleves (1) befőzés (1) beköszöntő (1) besamel (1) besamel mártás (1) betegségek (1) blog (1) bográcsos (1) bor (7) borélesztő (1) borkén (1) borkősav (1) borleves (1) bors (1) borsó (2) bor házilag (3) brassói aprópecsenye (1) brokkoli (5) brokkolifasírt (1) brokkolikrémleves (1) brownie (1) bud spencer (1) buggyantott tojás (1) burgonya (17) burgonyafőzelék (1) burgonyás lángos (1) burgundi marharagu (1) búzadara (1) cékla (1) chili (1) chilli (1) citrom (1) citromos (2) cookie (1) császármorzsa (1) cseresznye (2) cseresznyelekvár (1) cseresznyés sütemény (1) csikóstokány (1) csiperkegomba (1) csirke (7) csirkecomb (1) csirkemáj (1) csirkemell (1) csirkepörkölt (1) csoki (4) csokis (2) csokoládémártás (1) csontleves (1) cukkini (3) cukkini fasírt (1) cukor (1) cukormentes (1) curry (1) dagadó (1) darált hús (2) diéta (1) diétás szakács (1) dió (3) diólikőr (1) diópálinka (1) disznóvágás (1) dödölle (2) dzsem (1) ebéd (1) édes (2) édesség (5) egészség (1) egészséges (1) egyszerű (2) egytálétel (1) élesztő (1) életsztőmentes (1) élménybeszámoló (1) erdélyi rakott káposzta (1) étcsokoládé (2) fahéj (2) fahéjas almaszeletek (1) fahéjas szilvabor (1) fánk (1) farsangi fánk (1) fasírozott (1) fasírt (3) fejes káposzta (1) fejtett bab (1) fejtett bableves (1) felfújt (1) fodri (1) fokhagyma (12) fokhagymafesztivál (1) fokhagymakrémleves (1) fokhagymás spagetti (1) forralt bor (1) főzelék (6) francia hagymaleves (1) fűszerpaprika (2) galuska (4) gasztro (133) gasztronómia (131) goffry (1) gofri (1) goldenblog (1) gomba (7) gombakrémleves (1) gombás máj (1) gondolatok (3) grízes tészta (1) gulyás (3) gulyásleves (1) gundel palacsinta (1) gyerek (1) gyökér (1) gyömbér (3) gyors (11) gyorsétterem (1) gyümölcs (2) gyümölcsbor (1) gyümölcsleves (2) gyümölcsrizs (1) hagyma (8) hagymás bab (1) hagymás tört krumpli (2) hal (1) halászlé (1) hamburger (1) ham and eggs (1) harcsapaprikás (1) házibor (2) házi pálinka (1) hideg kecskeméti barackleves (1) hideg meggyleves (1) hortobágyi pásztorhús (1) hús (1) húsleves (1) húsvét (2) joghurtos (1) jókai bableves (1) kakaó (4) kakaós süti (1) kalocsa (3) kápia (1) kápia paprika (1) kapor (3) kaporleves (1) káposzta (3) kapros húsgombóc (1) kapros túrós csusza (1) karácsony (2) karfiol (2) käsespätzle (1) kávé (1) keksz (3) kék áfonya (1) kelbimbó (2) kelbimbósaláta (1) kelbimbó főzelék (1) kelt (1) kelt tészta (5) kenyérlángos (1) kevert (4) kezdet (1) kifli (1) kirándulás (1) kivi (1) kivis torta (1) kókusz (3) kókuszgolyó (1) kókuszliszt (1) kolbásszal töltött karaj (1) kolbász (5) kolbászos pogácsa (1) köménymag (1) körte (2) körtés pite (1) körtés rácsos pite (1) krémleves (2) krémsajt (1) krumpli (15) krumplifőzelék (1) kuglóf (2) kukorica (3) lángos (1) lapcsánka (1) lapocka (1) lasagne (1) lecsó (1) lecsós szelet (1) lekvár (1) lencse (2) lencsegulyás (1) lencseleves (1) lepény (1) leveles tészta (2) leveles tésztában sült alma (1) leves (6) levesbetét (1) levesgyöngy (1) lilhagyma (1) linzer (2) liszt (2) lucskos káposzta (1) lyoni máj (1) madártej (1) máglyarakás (1) magvas brokkolifasírt (1) magyar (2) máj (6) májgombóc (1) májgombócleves (1) majonéz (1) mák (2) makaróni (2) mákos guba (1) mákos guba vanília sodóval (1) mandula (1) mandulaliszt (1) marhahús (1) marhapörkölt (2) mascarpone (1) mazsola (2) mazsolabor (3) mazsolabor házilag (2) mediterrán csirkecomb (1) megelőzés (1) meggy (3) meggyes (1) meggyes mákos linzer (1) meggyleves (1) meggymártás (1) meggyszósz (1) meleg kelbimbósaláta (1) mexikói chilis bab (1) méz (2) milánói (1) milánói sertésborda (1) milánói spagetti (1) minestrone (1) mogyoró (1) mogyorókrém (1) mozzarella (1) muffin (2) mustár (1) múzeum (1) múzeumok éjszakája (1) nokedli (2) nőnap (1) nutella (1) Nutella (1) olajbogyó (2) olasz (3) olaszos paradicsomleves (2) olasz zöldségleves (1) olcsó (16) oldalas (1) orjaleves (1) ősz (1) osztrák (1) óvoda (1) pacal (1) pacalpörkölt (1) padlizsán (1) padlizsánkrém (1) palacsinta (5) paleo (1) paprika (2) paprikás krumpli (1) paprikás sertéscomb tarhonyával (1) paradicsom (12) paradicsomban sült ham and eggs (1) paradicsomleves (2) paradicsomos gombás kukoricás makaróni (1) paradicsomos húsgombóc (1) paradicsomos káposzta (1) paradicsomos makaróni (1) paradicsomos spagetti (1) paradicsomos tészta (1) paraj (3) parajos galuska (1) párolt rizs (1) penne (1) penne parasztosan (1) piac (1) piskóta (3) pite (1) pizza (1) pogácsa (1) póréhagyma (1) pörkölt (3) prósza (2) puding (2) pulyka (3) puncs szelet (1) raffaello (1) rákóczi túrós (1) rákóczi túrós kosárka (1) rakott (3) rakott tészta (2) rakott zöldbab (1) rántott hús (2) rántott karfiol (1) rántott sajt (1) recept (17) reggeli (2) répa (2) répás muffin (1) részeg (1) resztelt máj (1) rétes (1) réteslap (1) rétesliszt (1) rizottó (1) rizs (4) rizses hús (1) rozsliszt (1) sajt (6) sajtos galuska (2) sajtos sörkifli (1) saláta (4) sárgaborsó (1) sárgaborsó krémleves (1) sárgarépa (1) savanyú káposzta (3) sertés (4) sertéscomb (3) sertéscsont (1) sertésmáj (1) sertéspörkölt (2) (1) sodó (1) sonka (3) sonkás gombás rakott tészta (1) sonkás sajtos kukoricás tekercs (1) sörkifli (1) spagetti (4) spenót (4) spenótos palacsinta (1) spenótos penne (1) sült hagymakarika (1) sült oldalas (1) sütemény (4) sütés nélkül (2) süti (9) szakács (1) szalonna (1) szárnyasmáj (1) szavazás (2) szeged (3) szegfűszeg (1) székelykáposzta (1) szenteste (1) szerencse (1) szezámmag (2) szilva (3) szilvabor (2) szilvásgombóc (1) szilvás lepény (1) szilveszter (2) születésnap (1) tanács (1) tárcsán sütés (1) tarhonya (1) tartármártás (1) tej (5) tejbegríz (1) tejberizs (1) tejes pite (1) tejföl (12) tejfölös babfőzelék (1) tejfölös burgonyaleves (1) tejfölös gombás sertéshús (1) tejfölös krumplileves (1) tejfölös zöldbabfőzelék (1) tejmentes (1) tejszín (1) tejszínes currys csirkemell (1) tejszínes pulykaragu (1) tejszínes rakott tészta (1) tejszínes zellerkrémleves (1) tekercs (1) teljes kiőrlésű (1) terence hill (1) tészta (12) tésztasaláta (1) tippek (4) tiramisu (1) tirol (1) tócsni (1) tojás (10) tojásleves (1) tojásmentes (2) tojásos nokedli (1) tokány (1) tökfőzelék (1) töki pompos (1) tökmag (1) tökmaglenmag (1) töltöttcukkini (1) töltött dagadó (1) töltött káposzta (1) töltött paradicsom (1) torta (3) túró (3) túrógombóc vaníliamártással (1) tyúkhúsleves (1) uborkasaláta (1) újévi babona (1) újkrumpli (2) vagdalt (1) vaj (5) vajas piskóta (1) vajbab (1) vajbabfőzelék (1) valentin nap (1) változás (1) vaníliasodó (1) vaníliás karika (1) vargabéles (1) vega (3) vegetáriánus (3) vele sült burgonya (1) verseny (2) videó (1) virsli (2) waffel (1) zabliszt (3) zabpehely (1) zala (2) zalaegerszeg (1) zeller (2) zellerkrémleves (1) zöld (1) zöldbab (4) zöldbabfőzelék (1) zöldbableves (1) zöldborsó (4) zöldborsófőzelék (1) zöldség (2) zöldséges lasagne (1) zöldséges lepény (1) zöldséges rizs (2) zöld dió (1) zöld süti (1) zsemle (2) zsemlefelfújt (1) Címkefelhő

Feedek

2012.12.11. 20:38 Fodri

Egy gyermekkori kedvenc- Vaníliás karika

Mióta az eszemet tudom, imádom a vaníliás karikát. Amikor csak tehettem, nagy boci szemeket meresztve hozattam a boltból. Kissé felcseperedve eljött az idő, hogy kezembe vegyem a saját sorsomat, és nekilássak életem első vaníliás karika-adagjának. Nem lett teljesen tökéletes, de biztos, hogy elkészítem még jó párszor. Merthogy így, kissé tökéletlenül is kenterbe veri a boltit.

DSCN1926.JPG

Hozzávalók:

-40 dkg liszt

-15 dkg porcukor

-2 csomag vaníliás cukor

-25 dkg margarin

-2 tojássárgája

-Fél kávéskanál szódabikarbóna

-Csipet só

A mázhoz: -1 tábla tej-, vagy étcsoki

                        -1 evőkanál olaj

DSCN1934.JPG

A lisztet egy tálba öntjük, majd elkeverjük benne a cukrot, a vaníliás cukrot, a szódabikarbónát, a citromhéjat, valamint egy csipet sót. Ezután belemorzsoljuk a margarint, és a tojások sárgáit hozzáadva összegyúrjuk. Letakarva, fél órára hűtőbe tesszük.

A hűtőből kivéve lisztezett gyúródeszkán 5-6 cm vastagra kinyújtjuk. Szaggatóval, vagy pohárral kiszaggatjuk, a közepüket szintén kiszúrjuk (kisméretű szaggató hiányában tökéletesen megfelel egy kupak is) majd sütőpapírral kibélelt (vagy zsiradékkal kikent, lisztezett) tepsibe tesszük, és 10 perc alatt megsütjük a karikáinkat.

Amíg a kis nyalánkságaink sülnek, illetve hűlnek, addig elkészítjük a csokimázat. Darabokra törjük a csokoládét, majd vízgőz felett egy kevés olajjal, esetleg vajjal kiegészítve felolvasztjuk.

A karikákat félig belemártjuk a csokiba, és rácsra téve hagyjuk megszilárdulni.

Sütis dobozban, vagy valamilyen módon becsomagolva akár még ajándékként is adhatjuk így az ünnepek közeledtével! Nálunk már biztos, hogy terítékre kerül karácsonykor.

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro édesség gasztronómia vaníliás karika


2012.12.10. 21:04 FodDom

Vasárnapi gyógyleves

A magunkfajta szombat buliban elfáradt, és esetenként korántsem megkímélt gyomrúaknak bizony jól esik egy adag jó forró tyúkhúsleves vasárnap ebédre. Nem kell hozzá sok minden, és nem túl komplikált az elkészítése.

Hozzávalók (10 l-es lábasban, kb. 6 személyre):

  • 1 kg pulyka darált hús
  • 1 kg csirkemáj
  • 2-4 répa
  • 2-3 gyökér
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej zeller
  • 1 kisebb fej kelkáposzta
  • néhány szem gomba
  • 20-30 dkg zöldborsó
  • 2 db tojás
  • zsemlemorzsa

A zöldségek menyiségét természetesen ízlés szerint módosíthatjuk, én pl. nem szeretem a gyökeret és a zellert sem, így vöröshagymából és répából többet teszek bele.

A zöldségeket alaposan megmossuk, megtisztítjuk, a répát és gyökeret vékony karikákra vágjuk, míg a vöröshagyma maradhat egészben, vagy félbe is vághatjuk. Tegyünk ugyanígy a zellerrel és a kelkáposztával is. A gombát ugye tudjuk, elegendő alaposan megmosni, egyátalán nem szükséges eltávolítani a "héját". A nagyobb fejeket negyedeljük, a kisebbeket felezzük. Ezután zsiradékon (olaj, vagy zsír teljesen mindegy) félpuhára pirítjuk őket, majd vízzel felengedjük, sóval, borssal, ételízesítővel, pici tárkonnyal vagy akár kaporral ízlés szerint fűszerezzük (NEM leveskockával, az az amatőrök mentsvára :) )és lassú tűzön főzzük tovább kb. egy órán át.

Tipp: Én már itt meg szoktam picit sózni a zöldségeket, mert így kicsi levet engednek, és így a saját levükben, a saját zamatukkal párolódnak meg.

Eközben a nagyon apróra vágott csirkemájat (természetesen turmixolhatjuk is) összekeverjük két tojással és a darált hússal, valamint annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy ne legyen túlságosan ragacsos. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, vegetával, tárkonnyal (ez esetünkben jól passzol a pulyka ízéhez).

Amikor már minden zöldség puha (a zellert kóstoljuk, mivel ez puhul meg a legkésőbb), a húsos masszából gombócokat formálunk, és a forrásban lévő levesbe engedjük őket. Kb. 10-15 perc főlés kell nekik, függően a gombócok nagyságától, de bátran vegyünk ki egyet, vágjuk félbe és így tudni fogjuk, megfőtt-e teljesen minden gombócunk.

Még forrón tálaljuk, jó étvágyat kívánok hozzá!

2012-12-09 19.01.32.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: leves csirke máj zöldség pulyka húsleves tyúkhúsleves darált hús


2012.12.05. 18:39 FodDom

Puncs szelet - házilag

2012-11-17 11.02.50.jpg

Bizony ám, házilag, mivel a boltokban kapható, aromával, tartósítószerrel, színezékkel és cukrászati hulladékkal teletömött süti egészen más, mint ez. Eléggé időigényes csemege, jó sok pepecseléssel és mosogatással fűszerezve. De az eredmény mindent megér!

Íme a hozzávalók:

A piskótához (ez lesz a töltelék):

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor

A sziruphoz (ebbe keverjük majd bele a töltelék piskótát):

  • 6 dl víz
  • kb. fél befőttes üveg baracklekvár
  • 1 citrom lereszelt héja és kifacsart leve, vagy 1 evőkanál citromlé
  • 1 egész rum aroma
  • 4 evőkanál porcukor

A tésztához (ez lesz alul és felül):

  • 60 dkg porcukor
  • 12 tojás sárgája
  • 1 citrom leve és lereszelt héja, vagy 1 evőkanál citromlé
  • 1 csomag sütőpor
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg olvasztott Rama margarin
  • 12 tojásfehérje kemény habbá verve

A mázhoz:

  • 1 csomag főzés nélküli puncs ízű pudingpor
  • 4 evőkanál tej
  • 35 dkg Rama margarin
  • 35 dkg porcukor

Elkészítés:

Először kisütjük a tölteléket, amelyhez hagyományos módon piskóta tésztát készítünk. A hozzávalókat csomómentesen elkeverve kivajazott-lisztezett tepsibe öntjük és előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 30 percig sütjük. Ezután félretesszük és hagyjuk kihűlni.

A sütemény tésztájához a porcukrot a tojás sárgájával elkeverjük, hozzáadjuk a citromlevet, majd elvegyítjük a sütőporral elegyített liszttel. Belecsurgatjuk az olvasztott margarint, végül óvatosan a masszába forgatjuk a kemény habbá vert tojás fehérjét. Ezután kivajazott-lisztezett tepsibe öntjük és előmelegített sütőben az előző piskótához hasonló módon sütjük. Tipp: Ne nyitogassuk a sütőt, mert a felvert hab miatt a tészta könnyen összeeshet, és így már nem fog újra szépen feljönni.
A kisült piskótatészta széleit körbevágjuk, a lehulló darabokat is kockára vágjuk, vagy még jobb, ha elmorzsoljuk és a kakaós piskótával összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet (használhatunk tejet is, bár érzékenyebb gyomrúaknál nehogy összevesszen a barack lekvárral), a lekvárt és a rum aromát. Sűrű, homogén töltelékünk lesz így. Ezt a masszát fogjuk 2 lap közé tölteni.

Kihűlés után a tésztát vízszintesen félbevágjuk (vékony dróttal vagy cérnával), aztán mindkét lap belsejét vékonyan megkenjük baracklekvárral. Az alsó lapra ráterítjük a rumos tölteléket, erre helyezzük a másik piskótalapot, majd óvatosan megnyomkodjuk a tetejét.

A máz hozzávalóit vízgőz felett addig keverjük, míg besűrűsödik, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét. Szeletelve tálaljuk.

Nem kell megijedni, ha a töltelék még picit folyós, mert a piskótánk gyönyörűen beszívja majd a nedvességét, csak hagyjuk pihenni néhány órát, esetleg egy éjszakát,miután összeállítottuk.

Tipp: Minden kevert tészta titka, hogy a száraz anyagokat és a nem szárazakat külön vegyítjük egymással, majd ezután egyenletesen adagolva a nem száraz anyagokhoz adjuk hozzá a száraz anyagokat. Így lesz szép csomómentes a tésztánk anélkül, hogy robotgépet használtunk volna.

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro gasztronómia piskóta barack lekvár puncs szelet


2012.12.02. 19:04 Fodri

Farsangi fánk

„Itt a farsang áll a bál!” Ki ne emlékezne az óvodás, kisiskolás éveire, amikor valamilyen szuperhős, múmia, gladiátor, hercegnő vagy épp tikos ügynök bőrébe bújva masírozott szintén beöltözött pajtásai közt? Ilyenkor nem csak a jelmezek garmadája kerül elő, hanem a híres-neves farsangi fánk is. Jómagam nagymamám révén ismerkedtem meg ezzel az íncsiklandó finomsággal, és hál’ istennek a mai napig készíti. Persze az idők változnak, így néhanapján én is nekiveselkedem.

DSCN1892.JPG

Hozzávalók:

-1kg liszt

-50 g élesztő

-7 dl tej

-8 db tojás

-15 dkg vaj

-Porcukor, lekvár, rum

Első teendőnk, hogy egy jófajta kovászt készítünk: az élesztőt belemorzsoljuk egy kevés langyos tejbe, porcukrot adunk hozzá, valamint annyi lisztet, hogy palacsintatészta-sűrűségű masszát kapjunk. Habverő segítségével szép sima állományúvá keverjük, és lehetőleg langyos helyre kelni tesszük. Negyed óra alatt kb. 2-3szorosára nő a térfogata.

Amíg a kovász megérik, a tojásokat kettéválasztjuk, a vajat megolvasztjuk. A lisztet, és a tejet langyosítsuk fel. Tegyük egy keverőtálba a felmelegített lisztet, adjuk hozzá a felfutott kovászt, a langyos tejet (könnyebb az összedolgozás, ha a tejbe előzőleg elkeverjük a tojások sárgáját, és a porcukrot). A masszánkat addig gyúrjuk, dagasztjuk, amíg szép hólyagos szerkezetű nem lesz, vagyis „cuppogó” hangot kezd hallatni. Ekkor ráöntjük a vajat, és ezt is beledolgozzuk. A tésztát alá és fölé lisztezéssel, ruhával letakarva hagyjuk megkelni. Mindig takarjuk le, mert ha ez elmarad, akkor a tészta teteje szikkadt, sült állapotban pedig cserepes lesz.

Lisztezett gyúrótáblán 1,5-2 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát. Pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a formákat, középtől kifele kissé meghúzogatjuk, és mélyedéssel lefelé beletesszük a bő, forró olajba. Az elején fedő alatt sütjük, a gőzök így szépen „felhúzzák” a készülő édességünket. Megfordítás után nincs szükségünk a fedőre. Ha elkészültek a fánkocskáink, lecsepegtetjük őket, majd rummal elkevert baracklekvárt „cseppentünk” a közepébe, és porcukorral meghintjük.

Főételként, desszertként, gyerekeknek pedig „uzsonnasüteményként” is kínálhatjuk. Hidegen vagy melegen egyaránt nagyon fincsi!

Jó étvágyat kívánok hozzá! 

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro gasztronómia fánk kelt tészta farsangi fánk


2012.11.28. 19:30 Fodri

Lyoni máj

Belsőségekből készített ételeket viszonylag ritkán fogyasztunk, akkor is legfőképp máj kerül az asztalra. Az elmúlt alkalmakkor váltakozott a pirított, és a resztelt változat, így ideje volt egy kis színt vinni a májas felhozatalba. Tegyünk hát egy laza kis kiruccanást Franciaországba, azon belül is Lyonba, hátha találunk valamit a fogunk hegyére!

Hozzávalók:

-Sertésmáj

-2 fej vöröshagyma

-3 gerezd fokhagyma

-Egy kevés tej, liszt, és fűszerpaprika

-Burgonya a sült krumplihoz

DSCN1911.JPG

A májat vágjuk szép szeletekre, tegyük egy edénybe, hintsük meg apróra vágott fokhagymával, és öntsük fel annyi tejjel, hogy majdnem ellepje. Hagyjuk így állni fél óráig.

Amíg a májacskánk tejben fürdik, addig készítsük el a sült krumplinkat. Pucoljuk,- tisztítsuk meg, öblítsük le, majd vágjuk tetszőleges formára, és bő, forró olajban süssük készre. Csepegtessük le róla az olajat, sózzuk.

A májról szűrjük le a tejet, picit törölgessük át. Ezután sózzuk, borsozzuk, és paprikás lisztbe forgatjuk. Kevés olajon mindkét oldalát szépen átsütjük, és félretesszük. Már csak a hagymakarikáink vannak hátra: szeleteljük fel, forgassuk meg lisztben, és olajban pirítsuk aranysárgára.

Tálaláskor a tányér bal oldalára helyezzük a sült krumplit, mellé megy a máj, aminek tetejére halmozzuk a hagymakarikákat. Egy kevés petrezselyemzölddel megszórjuk, és valamilyen savanyúsággal már fogyaszthatjuk is!

Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro gasztronómia máj lyoni máj sült hagymakarika


süti beállítások módosítása